Over de harmonie

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Kuringen werd opgericht in 1908. Hiermee is zij de oudste nog bestaande Harmonie van de stad Hasselt waarvan de gemeente Kuringen sinds de fusie deel uitmaakt.

Het orkest staat vooral bekend voor haar specifieke repertoriumkeuze die steeds, en dit zowel door de muzikanten als door de luisteraars, zeer gesmaakt wordt. Het aanvankelijk selecte publiek groeide gestaag en bereikte de jongste jaren een hoogtepunt, zonder dat hiermee evenwel de eigenheid van korps of het publiek wijzigde.

Door de maatschappelijke evoluties krijgen vele harmonieorkesten het de laatste jaren steeds moeilijker. De Koninklijke Harmonie St. Cecilia kon hieraan grotendeels ontsnappen door steeds met nieuwe initiatieven uit te pakken.

Zo speelt de Harmonie de laatste jaren tijdens haar concerten steeds vaker in op de audiovisuele trends, wordt één maal per jaar een concert in het kader van een specifiek (muzikaal of maatschappelijk) thema geplaatst en biedt het orkest een forum voor jonge, beloftevolle muzikanten om als solist hun muzikale talenten aan het grote publiek te tonen.

Bijna 4 decennia lang staat de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia onder de deskundige leiding van Jos Cuppens.

 

Onze podiumopstelling

 

opstelling_harmonie

Enkele internationale hoogtepunten van de Harmonie:

  • 2011 – Zilveren medaille Praag (TSJECHIE)
  • 1999 – Concertreis Itami (JAPAN)
  • 1994 – Concertreis Roskilde met o.a. concert in het Tivoli pretpark (DENEMARKEN)
  • 1993 & 1989 – Concerten te Detmold (DUITSLAND)


Logo Praag

 

 

Ik wil lid worden!